17. November… om Å være singel og syk i Norge !

Et helsepolitisk ukorrekt innlegg i debatten om Norsk helsepolitikk og mangler i det daglige livet når man er singel og syk.

Å være singel OG syk er dobbelt opp av samtlige problemer du kan tenke deg. Du har samtlige utgifter i ditt daglige liv i alt fra renter og avdrag på huslånet til godteripåsan som skal nytes til NyttPåNytt på NRK Fredagskvelden for ikke å snakke om TV-lissensen og de kommunale avgiftene som ingen slipper unna og du har 100% ansvar for alt fra å bære ut søpplapåsan til å shoppe frokosteggene og sørge for avtaler med legen og fortelle overbevisende om hvilke problemer du sliter med i det daglige uten å fokusere for mye på at du er syk fordi dette igjen vil lede deg ned i et psykiskt mørke av depresjon.

Hvordan greier single syke mennesker å overleve i det norske helsevesen ?

Dersom noen hadde utført en analytisk statistikk over single/syke så tror jeg de ville undret seg stort over hvordan disse i det hele tatt klarer å overleve. Du er for det første syk og for det andre din egen husmor/far og dertil må du være den analytiske førstekonsulenten i samtlige helsespørsmål og avgjøre hvorvidt du skal frakte deg selv til fastlegen, etter tre måneders timebestillings ventetid, eller akutt inn på firetimers sitteåventeplass på legevakta å dertil bli nedsmittet med allskens hostende og snørrete bassilusker. Forøvrig så våkner du hver eneste morgen og undrer på hvorfor ?

Du kan be om hjelp ! og du har faktisk lovhjemlet rett på bistand.

I det norske helsevesenet har vi regler og retningslinjer og systemer som tilrettelegger for både praktisk hjelp, hjemmehjelp, hjemmesykepleie, personlig assistent, samt en mengder med hjelpemiddler og hjelpeordninger som du kan søke på. Det beste er da på forhånd å ha både juridisk kompetanse samt erfaring som sekretær og detektiv for å finne ut hvilke hjelpeordninger samt hvordan søke på de for ditt vedkommende. I de fleste kommuner er det også ergoterapeuter som står til din tjeneste. Trynetillegg snakker vi lite om i den forbindelse da det er dumt å legge seg ut med de som holder i den tråden ditt liv henger i. Si for all del ikke din mening om noe eller noen offentlig, du kan komme til å trenge deres hjelpende hånd en vakker dag og det er en selvsagt regel at enten må du være popidol på VG-40-lista, eller toppidrettsutøver, alternativt toppolitiker, eller så må du holde helt kjefte med dine meningers meninger for å være berettiget til hjelp i det norske helsevesen. det hjelper også svært mye om du har forberedt deg ved å bli både mor og far til en hel flokk avkom samt at du selvfølgelig lider av populære deffekter som interreserer både forskning her hjemme og internasjonalt og kan gi fastlegen assosiasjoner til en ærespris i din journals doktorgradsavhandling. Økonomi er viktig i en slik sammenheng, du må være økonomisk lønnsom for samfunnet.

Nå nermer vi oss en rask oppsummering:

* Du er syk, tilåmed så syk/deffekt at systemet har utrangert deg som 100% ufør.
* Du må alikevel være husmor, hushjelp og kokk samt bære ut spypåsan.
* Du må avgjøre hvorvidt lege bør oppsøkes i utide og planlegge kølapptrekking i tide.
* Du må bruke fulltid pluss minimum 70% overtid uten godtgjørelse på å lete etter stønadsordninger samt fylle ut søknadskjemaer og begrunne disse med atten sider kompetanseutviklet doktoravhandling om din egen sviktende helse samt være kyndig bevandret i både latin samt kråketærskriftspråk og juridiske avhandlinger må kunnes utenat på rams.

Lykke til…