08. September…
Interresant artikkel på VG-nett…

Artikkelen i VG kan leses her: VG-NETT-HELSE

Den har sitt utspring i denne artikkelen fra intervijuobjektet som
kan leses i sin helhet her: HOLST

Da dette handler mye om Norsk helsevesens missbruk av SSRI-medikamenter synes jeg det var svært interresant lesing da dette jo var akkurat hva som skjedde med meg. Jeg har hatt hypotensjonsrelatert CFS siden barnsben av men dette har alikevel vært til “å leve med” og jeg har både hatt næringsvirksomhet samt et hardt arbeidende liv med hester på stallen og et vellstelt småbruk. Da jeg ønsket å etablere meg på et større bruk var jeg i behov av landbrukseksamen for å få konsesjon og denne treårige utdannelsen gjennomførte jeg på ett skoleår i perioden 2000 til 2001. Midt i dette skoleåret fikk jeg desverre ubeskrivelige smerter fra min Morbus Scheuerman deffekte rygg og isjiasjen som vistnok sitter ved en prolaps i femte lendevirvel samt fra nakken hvor jeg også har en prolaps som gir mye vondter og hodepiner og jeg tryglet min fastlege om smertelindrende medikamenter. Han mente dog at jeg “bare hadde fibromyalgi” (uten diagnostisering hos spesialist) og overtalte meg til å innta medikamenter som visstnok hjalp mot dette, tre ulike slag, som jeg i etterttid har forstått at var slike SSRI (jeg er ikke medisinsk utdannet så hvordan kunne jeg vite)

Jeg greide eksamen men ble grusomt “deprimert” på disse medikamentene, som om noen dro ut proppen på meg og tømte min siste rest av energi og livsglede ut i rennesten og det endte med fastlegebytte og bytte og bytte og… siden den gang har jeg vandret til flere fastleger og samme mangel på engajement og null hjelp og nå de siste årene er mitt liv et fengsel i eget hjem uten hjelp hverken fra leger eller hjelpeapparat.

Unektelig ser jeg at dette stemmer godt overens med artikkelen i VG… Bare så synd at jeg ikke har krefter til å fighte mer eller reise noen plass for å få hjelp… men jeg håper uansett i det lengste og så lenge det er liv… er det håp 🙂