29.August… En trett og frustrert Guling…

Hvor lenge sover en hjemkommet Guling efter et alt for stort anntall dager “på rømmen” ? Efter ca et døgns hvile, rett før middagstiden i går, gikk han igang med langvarig vaskeseanse efter å ha spist sin tredje gourmetmatporsjon…

Ved middagstider ble både han og Schwart med over tunet og inn til “Nabo’n” på middag som de bruker å gjøre og da vi skulle hjem igjen så tok vi en catacråssertur omkring i hagen og Gularsj var rask til å sjekke epletrærne for uhumskheter mens Schwart var litt mer sedat i gangen og siktet seg inn på hjemoverveien og sovetid efter middagen… Da jeg var tilbake ved garasjen så lå allerede Schwart oppå hjørnehylla si og voktet døra i påvente av å få middagshvilen sin når jeg og Gularsj var hjemkommet og kunne lukke verandadøren og stenge den store stygge utrygge verdenen ute…

Disse provisoriske verandadørene har nemlig ingen lås eller stengemekanisme så de er kun mulig å sperre trygt fra innsiden med noen klosser og finurlige triks og da kan pusene sove trygt uten besøk av uhumskheter…

Selv med gardiner trukket for og maksimal skygge så stiger temperaturen langt over tredve grader inne på verandaen men Gularsj vil ikke gå ut alene og Schwart holder han med selskap inne i den overopphetede verandaen med stengte provisoriske dører som ikke kan stå oppe å lufte på grunn av “den hvite djevelkatten” og dens terror mot mine to små firbeinte verandasamboere.

Jeg vet faktisk ikke om den hvite er i nærheten men begge pusene viser utrivsel og klaging om jeg setter opp dørene til lufting der ute så det er nok tryggest å følge ordre fra de firbeinte og holde det stengt en tid fremover, det blir billigere også (‘o’) slipper å fylle matskålene hver gang “den hvite besøkskatten” har voldtattbanka Gul og Schwart og plyndra verandabufeten tom for alt som er spiselig…

Det er trygt å være to… og aller tryggest er det å befinne seg på innsiden av den provisoriske verandadøren selv om det kan bli uuuuutholdelig varmt der når sola steker fra sydvest…

Til motsetning fra fremmede katters viten så har Schwart pønsket ut en snedig måte å gå inn og ut på mellom dørbladene på i verandadøra så selv om det er stengt så er det dog ikke stengt for en velutdannet liten verandabeboer med fire bein 🙂

Hvilestillinger finner en Gul stort sett overallt…

Gularsj har nå holdt seg inne på verandaen i over to og et halvt døgn å virker frustrerende trett som om han faktisk har fått angst eller tretthetsdepresjon ? han sover dypt og snorker, drømmer og piper, men forhåpentligvis blir ting normalt igjen når han har funnet roen og tryggheten igjen.

En katts fremste hobby, under normale forhold, er utsøkte hvilestillinger og soving a’la’cart…

Men når Schwart forsvinner ut på en av sine små jakttokter noen timer så blir lille Gularsj frustrert og pipemjauer mot døra inn i garasjen og vil tydeligvis ikke finne ro alene der ute på verandaen. Som bildet viser så får han nå unntaksvis lov å sove oppå kontorpulten min ved siden av dataen… skal dette bli en vane ? *sukk* å jeg som aldri har hatt innekatt å blir dedd i desa og fnjyser å å åhhhhhh ATJO… Please… ikke vekk opp hybelkaninene…

——————————

Oppdatering/…. 29.August ca Kl: 19:00

Ikke spør Catalyzator om hvordan en Gul bergenser reagerer når NaboBonden 500meter nordafor garasjen starter med å treske korn (‘o’) *dobbeltrippesukk* øhhhhhhh…. ordet PANIKK gir meg følelsen av å være en flekk i horisonten…..
(Jada… den Gule er trygt hjemme, arrestert, men blodtrykket er nok ikke nede på normalt i den Gule Bergenseren før etter helgen…..)