08. Juli… Catalyzator studerer miljøet… og dagen derpå 09. Juli…

Det var en vakker ettermiddag i skogen og det ble en bitteliten rullebentur bortover hompetittenveien i solskinnet sammen med Gularsj.

Det er mengder med stengarder og rydningsrøyser i landskapet heromkring og Gularsj ble plutselig veldig nysgjærrig på noe ved en slik midtveis mellom vår egen garasjefarm og nabobilselgerbondens potetkjeller borti hompetittenveien…

Stener var veltet vekk fra en av rydningsrøysene der og noe(n) hadde gravd et digert hull ned inn i stenrøysens midtre, det lå massevis med løs jord omkring oppå de bortskyvede stenene og det var tydelig et dyr med krefter som hadde vært her. Det eneste dyret jeg kjenner til heromkring som muligens kan ha krefter og teknikk til å gjøre dette må være Herr.Grevling… bjørn tror jeg ikke vi har heromkring og jerv har jeg heller ikke sett.

På veien hjemover igjen så svingte vi innom hagen bak garasjen å hilste på Fru.Rosebusk som sto å nøt aftenens varmende solstrimer…

Å på morelltreet hang dissa…
og dem spiste undertegnede opp med et smil om munnen 🙂

Å dett var den kvelden i skogen 🙂

######## ######## ####### ######## #######

09. Juli… Catalyzator blir irritert igjen…

Det er underlig det der med irritasjonsterskelen kontra kommunalt ansatte… den er jaggu ikke høy, men det har kanske noe med erfaringen å gjøre (‘o’) ? Jeg mottok nemlig idag en meil fra en slik kommunalt annsatt tingest og den inneholdt informasjon om hjelp til å dekke mitt behov for innkjøp av matvarer. Løsningen på dette var, ifølge den kommunalt ansatte, en meil fra den lokale matvarebutikken som tilbyr utkjøring av matvarer en gang pr uke.

Hvilken BOMBE (‘o’) Undertegnede, som har bodd her i bygda i ca 40 år, har faktisk fra tid til annen benyttet denne service hos den tidligere kjøpmannen som også faktisk kjørte bygda rundt og hentet pensjonister som selv ikke var kjøredyktige slik at de selv kunne få lov å velge varer i butikken og føle seg litt selvhjulpne. Det handler om livskvalitet dette og den tidligere lokale kjøpmannen skjønte dette… Desverre har han nå solgt forretningen til en større kjede med det resultat at både butikken samt dens service antagelig vil endre karrakter og jeg aner at disse pensjonistene nå må nøye seg med å få sine varer levert hjem på sine dører og mister sin verdifulle lille ukentlig luftetur og sosiale samfunnsopplevelse til butikken. Men kommunen ? forstår de hva som skjer ? er kommunen villig til å overta transporten av disse pensjonistene slik at de kan fortsette sine små ukentlige handleturer ?

Vel… NEI det betviler jeg og uansett ville det ikke løst mitt eget handleproblem da den nevnte butikken er ufremkommelig med rullestolen jeg har fått til benyttelse, det er nemlig en meget liten og trangt innredet butikk. Jeg tror neppe kommunen hadde sluppet unna med sliktno om jeg hadde vært 20 år men i og med at jeg faktisk er passert “middagshøyden” kronologisk så avspises jeg med et tilbud som ligner mindre respekt enn straffedømte får i fengsel… dette er da altså det tilbudet som kommunen klarer å hoste opp til meg, et tilbud jeg har kjent til i snart 40 år og som jeg har benyttet noen ganger når det ikke har vært mulig å overleve på annet vis og som er et tilbud servert av den lokale kjøpmann og ikke kommunen som faktisk plikter å sørge for sine uføre innbyggere.

Jeg har trossalt vært deffinert av dette systemet som 100% ufør siden April 1991 uten å få så mye som en meter praktisk bistand via systemet og har derfor noen års erfaring med en del praktiske problemer man møter i daglilivet… og dersom kommunens ansatte hadde kommunisert litt, eller faktisk lyttet til hva jeg sa, så hadde hun sluppet å kaste bort verdifull saksbehandlingstid på noe som jeg kunne forklart henne hvordan fungerer på forhånd. Pluss at dette også handler om LIVSKVALITET og SELVRÅDERETT og SOSIALT LIV ! ! ! har dere hørt de ordene før ? .

HALLO (‘o’) er det noen hjemme ? …

Bildet er egenhendig stjålet og manipulert fra nettsidene hos: www.think.no og insinuerer løsningen som kunne fri meg fra dette fengselet i skogens dyp hvor jeg er blitt etterlatt til skjebnen…

Ha en vakker dag allihop 🙂