04. Juni… Ny rulledings…

Jeg blir så glad hver gang jeg leser noe nytt om en eller flere av mine deffekter og sykdommer i tidskrifter og på internett. Somoftest handler slike nyhetsartikler om testing av medikamenter, om kosthold, hjelpemiddler og symptomlindrende behandlinger samt tilrettelegging og viktigheten av å ivareta passientenes behov og nyeste forskning omkring slikt og at mulighetene for å bli bedre og kanske frisk øker dersom man tar disse råd og veiledninger alvorlig. Men hva med meg ? Kommer noe av dette meg til nytte ? Får jeg tilbud om noe ? er det noen som gir meg oppfølging og/eller i det hele tatt husker på at jeg faktisk eksisterer her jeg sitter langt faenivold bortgjemt fra samfunn og sosialt liv uti huttiheitaskauen ?

De unge har muligheter som jeg ikke hadde og det haster med å hjelpe de yngre slik at de ikke lider samme skjebne som vi eldre som allerede har tapt det som kunne blitt et annstendig liv, vi som har måttet “prioritere” bort den ene tingen efter den andre i ren overlevelsesstrategi. Men jeg kjeder meg… og jeg savner… å ikke minst: JEG HAR RETTIGHETER ! men jeg har ingen rundt meg som har tid eller lyst til å hjelpe meg med å få satt disse rettighetene ut i livet slik at jeg kan leve litt. De forsøkene jeg selv har gjort har endt i “vondt værre” og bare forårsaket at jeg har blitt blakkere for hver gang jeg har innvestert i noe og somregel har innvesteringen blitt til mer bry enn hjelp.

For to år siden, efter å ha vært uføredefinert i langt over tjuefem år og uførepensjonert i 15 av disse å ikke fått noe som helst praktisk hjelp eller bistand annet enn en hardt skattet pensjonstrygd de siste årene, så fikk jeg endelig lov til å konsultere kommunens ergoterapeut (hadde ringt og forespurt utallige ganger opp gjennom årene om råd men ble alltid avvist). Denne ergoterapeuten gav meg inntrykk av å skulle hjelpe med å planlegge og tilrettelegge for at jeg skulle kunne ha det bedre og samtidig bli selvhjulpen omkring et tilnærmet normalt dagligliv. Hva har så skjedd ? null… null… null… jeg har fått en stol å sitte på inne å en elektrisk stol å rulle rundt i hagen rundt husene her med. Men ingen av disse tingene gir meg muligheten til å handle mat på butikken 5-6 km unna, eller å ha et sosialt liv, få badet kroppen å stellt sår, få besøkt appotek å handlet nødvendige vitaminer som blodprøver viser at jeg mangler… osv osv osv… og nå som jeg da ønsker å flytte for å forsøke å løse problemene ved å bo i et mer tilgjengelig område osv så får jeg null hjelp til å vurdere, reise på visning, lånesøknade og kontorbesøk og alt som hører med til slikt.

(Arkivfoto av min nye RulleDings fra www.permobil.no som kommer ikveld 🙂

Nå undrer jeg på om dette er riktig… Hvorfor får jeg ikke hjelp til å bli mer selvhjulpen og ha et mer tilrettelagt liv og bolig ? Hvorfor blir jeg totalt ignorert og oversett av det apparatet som faktisk plikter å hjelpe syke og uføre her i landet ? Hvorfor ?

Er det fordi jeg ikke har familie som klager på mine vegne ? eller familie som lider under at jeg ikke har dusjet/badet på tre måneder ? eller familie som lider av at jeg er underærnert og sitter å glor i veggen 90% av min våkne tid gjennom døgnet ? Er det derfor jeg ikke får adekvat hjelp ? Fordi jeg ikke har familie som bryr seg ?

DET ER JO FOR FAEN VI SOM ER ALENE SOM HAR BEHOV FOR HJELP Å TILRETTELEGGING FOR Å GREIE OSS !!!

Jeg har en viss følelse, en bastant sådann, at vi som ikke har krefter til å angripe hjelpeapparatet blir oversett bevisst fordi da dør vi forteret… vi gir opp… vi gidder ikke mer… vi orker rett å slett ikke mer og dessuten er det svært U-humanistisk om vi må sleike hjelpeapparatet opp etter rasshølet for å få adekvat hjelp og helsemessig nødvendig bistand..

VEL… ikveld får jeg ny rulledings til å bruke i hagen rundt husene her… en med JoyStickStyring slik at jeg slipper å slå ihjæl skuldrene via styret i hvert eneste jordrottehull jeg tilfeldigvis overser i farta på mine kjøreturer… Men hjelp til å tilrettelegge for et bedre dagligliv ? nei… det får jeg ikke.