10-11. Mai… Sommeren har overtatt makten 🙂

Når Catalyzator har krefter og ork til å være litt ute så har hun vakre omgivelser omkring seg. Det er et resultat av mangeårig tolmodig arbeid som hun mer eller mindre har hatt ansvaret for siden hun var i ungdomsårene med vedlikehold av hagearealer og gjenplanting av vekster som fra tid til annen har nektet å gjennoppta sessongens normale aktiviteter etter en lang vinter eller etter dyrs gnagemessige hærverk…

Rundt garasjen hvor Catalyzator bor har hun også forsøkt å annlegge en liten hage nå de senere årene men kroppens svik har gjort dette til et nesten umulig arbeid å overkomme, planen var en frukthage med vakre tidligblomstrende trær og bærbusker, men gresset klippes iallefall så ofte hun orker og noen blomstrende vekster har hun fått på plass der omkring før kroppen ble helt kaputt…

Tilåmed borte ved søpplekassestativet bak stallen har det etablert seg noen tidligblomstrende lilla ting som pryder en ellers så gresskledd veiskulder…

Ved GarasjeVerandaens rekkverk inne på tunet står allerede blåbærene i blomst med avlange unnseelige gulhvite bjeller som tolmodig venter på humlebumles besøk…

Nede hos “Nabo’n” hadde Catalyzator plantet ny hage for omtrent 10-12år siden og nå står morelltreet på østsiden av huset der i vakker blomst og rager høyt over noen store grupper av lillablomstrende tingester som omkranser inngangen til “Naboens” bolig.

Rundt på sydsiden av “Naboens” bolig blomstrer både Spirea og Kirsebær omkapp med flere rader blåbærplanter akkurat nå og en kan såvidt skue Catalyzator’s garasjebolig langt der borte mot øst…

Det er rikelig tunplass og plenarealer mellom “Nabo’n” og Catalyzator’s garasjebolig og der forbereder også en liten Rhododendron sin eksplosive blomstringstid og vil overta når Morelltreet nesten er ferdig med sin forlokkende HumleBumletid…

Våren og den tidlige sommeren er aldeles nydelig… litt slitsomt med de stadig krevende rundene som må kjøres med gressdreperen men heldigvis har Catalyzator invistert i en slik på fire hjul med alt nødvendig utstyr for lettvint klipping så det går ennå greit… litt lengre utover sommeren blir lengden mellom nødvendig klipping litt lengre og da slipper Catalyzator det maset og stresset som akkurat nå om dagene tar fullstendig kål’n på kroppen… *sukk*…