Dommedag (Takstmann kommer)
Blir han min REDNING ? TEMAUKE-17-Millan

De fleste vet jo nå at jeg har fabulert og eventyrisert og romantisert denne ideen jeg har om å flytte hjem til min barndomsbygd etter alt for mange år i utkommunalendighet. I den sammenheng må det jo hostes opp noen kapitalistiske fallskjærmer som kan kompensere for manglende inntekt, uførepensjon gir ikke akkurat tak over hodet om man ikke har lyst å bo i tellt (‘o’) ? Så… for å få noen bredbeinte tall med forhåpentligvis mange nuller bak så må man altså selge sine kapitaler og da må man først ha en grundig takst på sine nåværende kvadratmeter eiendom av kongeriket Norge.

Takstmann ankom tunet med nyvasket 4×4-karjol som skinte omkapp med dagens strålende solskinn å det må vel bety at veien ut hit i skogen nå kan ansees å være av farbar kvalitet…

Trivelig plass innerst i blindvei uten naboer omkranset av produktive gressarealer og naturlig skog.

Bygninger og rominndelinger for enhver smak, totalt fordelt på 4 bygninger (vedbod ikke medtatt) blir det sånn ca 3 store stuer, ett atelier med to kilometer utsikt mot nord, ett stort kontor med utsikt ned i første etasjes stue, to romslige kjøkken, en spisestue, fire soverom for mennesker, fire soverom for hester, en hestegarderobe, ett litet kontor, ett loft/bod, en stor bod, en firedobbel garasje med hems, en dobbeltsålang carport, tre verandaer hvorav to overbygget hvorav den ene oppvarmet, to entreer og en hall, et sportsrom, to kjellerboder og en matkjeller med lav takhøyde, to tekniske rom (pumperom, bereder etc) og sist men ikke minst 3 store romslige bad/wc/vaskerom.

Og ute finnes det i tillegg ca bortimot et par tusen kvadratmeter misshandlet gressplen og frukt/bærbusker samt sånn omtrent rundtomkring 2 x 9000 kvadratmeter hestemat på rot inngjærdet.

Takstmann kommenterte og mumla litt underveis og vi pratet om både løst og fast, han gikk grundig tilværks for å sjekke ventilasjonen i bygningene innvendig og lufting av panel utvendig.

Samtlige våtrom ble ekstra kontrollert for fukt og annet uhumsk både visuellt og med sånn måleapparatdings med pipelyd…

Jeg viste også frem de rikholdige og bugnende blomsterbeddene som pryder den ellers så romslige og bruksvennlige hagen rundt husene og tunet.

Så var takstingen og noteringene og undersøkelsene over for idag, dagen var igrunn brukt opp også da det trossalt tok sine timers timer å gå gjennom alt vrakgodset, så nå blir det å vente i gru og spenning til slutten av neste uke for å se det fryktingydende resultatet. Jeg har jo fra tidligere i høst og vinter hatt noen verdivurderinger fra meglere så jeg er nok ikke helt ukjent med det omtrentelige resultatet men dette er jo i tillegg enn bygningsteknisk tillstandstakst som kan være ennå viktigere å ha klarhet i før en løper å kjøper…

Det er uansett markedets villighet til å faktisk ville kjøpe som til syvende og sist kan bli min redning og vei til et nytt og trivligere liv 🙂
*noen som har en påsa valium å låne bort imens (‘o’) ?*