09-10. April… Villdyrene…

Det varmer en matmors hjerte å se sine trofaste samboere sove i god, fredelig og vennskapelig atmosfære… Noenganger går det ei kule varmt i kamper dissa to utkjemper seg imellom men det virker som de er gode kompiser og har et svært så godt fungerende vennskap selv nå etter et helt års samboerskap der ute på verandahybelen sin. Det er ganske ofte at jeg kan observere dem i jaktpossitur sammen også og de har tilåmed begynt å donere ett og annet jaktbytte til “Nabo’n” som takk for matserveringen de ofte får nede i middagshula hennes også 🙂 De er jo veloppdragne dissa samboerne mine og takker pent for maten må vite :D)

Selvom jeg kun har et snaut 50cm bredt vindu her i stua mi så hender det alikevel at jeg oppdager at noe beveger seg der ute i den store verdenen av urskog og kratt på en regnværsaften…

Til venstre for min utsiktsmulighet, bak hjørnet på stallen, står jo dissa evinnelige hærsens søppladunkene som med brutale dunder og brak blir tømt av en slik kommunal tømmebastodont hver fjortende dag så ukristelig tidlig om mårran at selv fugglene i tretoppene ikke engang har lukket opp øyelåkka sine…

Med full zoom og skjelven hånd støttet mot vinduskarmen kan jeg iallfall vise frem to knallhvite romper som beveger seg sakte der nede på jordet mellom igjennvokste kratt og annet grums…

Store ører har villdyret også…

Dagen etterpå oppdaget jeg de litt nærmere og nå på høyre side for min utsikt men det er jaggu ikke lett å sloss med en pc på skrivebordet som står foran det berømte 50cm’rs brede vinduet og å klatre opp og inn i vinduskarmen for å knipse bilder alikevel… og dessuten gjør skumringen sitt til at mulige gode motiver blir totalt grøtete uansett…

Det gamle vissne gresset fra fjorårets ubeitede eng er god kamuflasje for beitende villdyr og det er allerede flusst med saftig og langt godt grønt beitegress der ute nå selv om det skjules godt av det gamle vissne fra ifjor…

Å sånn går dagene i skogen… kveldene… det regner og det regner og jeg venter lengselsfullt etter vårens annkomst med varme, sol og lysere dager forhåpentligvis uten så mye regn sånn at jeg kan være litt ute i mer enn tre minutter uten å fryse spennt ihjæl i begge ender…