31. Mars…
Tomtetitting og andre tullete gjøremål…

Som planlaget så ble det atter igjen en ny HvalerTur og litt rekognosering i aktuelle områder samt sniking i andre områder. Denne kroppen som jeg bor i tålte ikke en slik utagerende reise og derfor ble altså ikke dette referatet klart før idag (natt til 4. April)…

Dagen begynte med tjukk tåke og etter ca en times kjøretur fra Garasjen, i sydlig retning, og utover i havgapet så var tåka bare blitt ennå tjukkere og utsikten kunne såvidt skimtes en holmes avstand på de mest egnede områdene, men der er desverre alle de interresante tomtene solgte allerede… *snufs*…

Noen hus i dette området har andeler av sine kvadratmeter i alt for mange etasjehøyder, men hvem ønsker vel å bo i en ghettolignende blokksamling midt inni granskauen uansett? selv om det geografiskt sett ikke er så ille langt unna de litt mer innbydende tomtene… men tatt i betraktning med rullatorer og rullestoler og andre klønete hjelpeinnretninger å ta hensyn til så er det igrunn totalt forkastelig projekt for oss iallfall…

Gamle venner som ikke lenger er iblandt oss hadde også egne hus som nå er overtatt av arvinger. De vurderer å selge det med tid å stunder… Min “Nabo” er ganske så interresert i nettopp dette huset fordi hun da kunne flytte ut i nærmiljøet ved havet umiddelbart i påvente av at vi finner de riktige tomtene og får igang byggingen av våre to “Perfekte” boliger med diverse tilbehør…

“Nabo’n” var i et strålende humør denne dagen og spesiellt smilende var hun da vi etter den første rekogniseringsrunden, i det minst interresante området av tomtetittinga, ramlet inn på nærmeste kafe/bakeri og inntok en aldri så liten etterlengtet lunsj…

Noen tomter har postkasse og små søte furutrær…

DEEEEEEEEEEER!!!!! Skreik “Herr Nordberg’s Lindis” som hang å dingla i frontspeilet på skarp utkikk etter egnet parkeringsplass og bostedslokalisering…

(Jeg bare måtte Lindis *fnis*)

Aldeles fortapt i denna plassen er jeg, tomtene her i furuskogen er aldeles nydelig plassert og om tåka hadde lettet så hadde bildet vist en utsikt utover havet rett forbi min bittelille fremkomstdoning som jeg slang fra meg i farta når jeg parkerte midt i svingen…

På andre tomteområder er det fiks ferdig hus og tilåmed carport…

Hus med kjøkken…

Hus med utsikt til tåkehavet…

Hus med inngang fra nord og ikno vindfang… her tar du med deg nordavinden rett inn i stua eller inn på kjøkkenet eller opp i andre etasje om det er fart nok på’n…

Hus med gjennklistra vinduer fant vi også… men der bodde det folk (‘o’) det sto “Friedland” på døra og megleren sa det var solgt for et halvt år siden…

Tomter med utsikt… (Så lenge tomta nedenfor ikke er bebygd…)

Vi fant også en tomt med strandlinje…

Noen tomter var bare stein…

Noen tomter kjørte vi bare forbi…

…å så var dagens omvisning og rekognoseringsrunde over for idag. Trøtte og slitne la vi ivei nordover med nesa i retning hjem…

På veien hjem var det også en aldri så liten posthentingstur og der dukka en ny slik huskatalog opp og der fant vi noen ganske så trivlige hus som jeg å “Nabo’n” nesten “forelska” oss i momentant. Det fine med disse er at det trengs kun små endringer fra standardplan for å kunne fungere i vår smak og å dekke våre behov, “Nabo’n” vil ha sitt hus med litt mer adskillte gjesterom og slikt mens jeg vil ha mitt med mer overbygget terasse og kanske med vinterhavemuligheter…

Nå må vi bare trappe opp jakten på egnede tomter…

Nesten samme hus men inkludert garasje og ganske spennende med valmet tak…

Ser du det Sandri ??? Her kan vi gjøre om de to små gjestesoverommene og det lille badet og boden ved siden av der til en egen liten “SandriHybel” :D) …men det kan hende du må dele den med Lindis også… når ho har vært å shoppa i Sverige for meg :D)))

Trygt og godt hjemme igjen var det to firbeintinger som nektet å slippe matmora av syne da ho skulle over til “Nabo’n” for å spise en sen middag der og de tuslet med begge to og ble selvfølgelig invitert på litt middag de også, “Ho bæssmor æ no go å ha” mjaua de i vakker stereo…

Så var dagen over og som mine trofaste lesere kanske allerede forsto i innledningen på dette referatinnlegget så gikk det litt gæli med kroppen min og jeg har altså brukt fire døgn på å klare å få til dette innlegget. Jeg skrev et innlegg om ensomhet for noen dager siden men det var egentlig delvis ferdigskrevet i kladd på forhånd og var således ikke så store belastningen å få sendt ut i cyber men det passet faktisk godt inn i disse dagene da det er forferdelig vanskelig å være alene med sin deffekte kropp og i slike ekstra-ille-tillfeller blir ensomheten et ekko som gir gjennlyd i lange tider..

Nå kryper jeg inn under murmledyna igjen å tar ett par ekstra lange netter på strak arm...