Natt til 29. Mars… Hunting high… and low…

Tomtejakt og hustegninger er slitsomt… Jeg får ikke skrevet stort i “dagboka” for tiden å det er på grunn av en aldri så liten ekstra overload i toppetasjen. Det er faktisk uhyre slitsomt å planlegge tomtekjøp og å leke hobbyarkitekt og tilpasse tegninger i forhold til mulige tomter her og der for å beregne kostnader å motta prisoverslag osv. En skal jo ta hensyn til innsyn fra naboer… utsyn mot det som er å se på… plassering av garasje, helst i nærheten av tomtens innkjøring og gårdsplass… og annet snuskeri på sånne minimalistiske områder som er regulert til slike formål.

Jeg er jo ikke vant med å ha så liten plass som slike eneboligtomter har så akkurat der trøbbler jeg maksimalt, men det blir nok en orden på sakene 🙂 Det er foreløpig dukket opp tomter fra 500tusen til 1,5mill og de er ikke akkurat så mye større enn et knappenålshue i en høysåta så det må justeres på det arkitekturiske ganske mye i enkelte tilfeller for å få plass til både hus og garasje når alt må være i en flate…

Huset jeg stort sett har endt opp med å lage førti ulike varianter av er et lite men innholdsrikt hus som har en egen “fløy” med et lite bad/wc-rom og 2 soverom slik at en kan ha besøk uten å behøve å låne bort sofaen liksom… Resten av huset er igrunn ganske perfekt til lille meg og mine to firbente samboere. “Nabo’n” falt også pladdask for denne varianten og vil visst ha et slikt hun også så da får jeg vel kvantumsrabatt av byggmester’n… ?…

På tre av områdene er det nabotomter tilgjengelig så vi fortsetter nok videre i livet som “nabo’er” ja. Der jeg helst ønsker å kjøpe tomter er det regulert og byggeklart men eieren har ikke bestemt seg ennå om dem vil selge nå eller om noen år, en annen meget fristende mulighet skal jeg i møte om til uka og resten av tomteområdene er såpass skyhøye i pris at selv jeg må melde pass når jeg trossalt må ha to tomter… Jupp… det var alt jeg hadde å fortelle inatt, hjernen er opptatt med hustegninger og tomtefasonger så det blir lite konsentrasjon til overs for andre ting akkurat nå…

Trøtt og sliten vinker jeg vakkert fra den vårlige skogen til alle nettsurfere, må dere alle ha en aldeles nydelig helg 🙂