04-05. Mars… Nytt om “Nabo’n”…

Atter igjen måtte Catalyzator opptre som piratdrosje for “Nabo’n” som måtte til kontroll for å sjekke at det fungerer som det skal med den berømte pacemakeren hun fikk operert inn for ca fem uker siden.

Været var nydelig og jeg kom til å tenke på dette med parkering på sykehuset og hvor disse pengene går hen? Det er jo faktisk slik at det er ganske dyrt å parkere på sykehuset når en må dit til oppsatt time og denne parkeringsavgiften får man jo tilbake på egenandelskortet og det resulterer jo i at det er helsenorge og sykehusene selv som faktisk til syvende og sist må betale den parkeringsavgiften… Sykehusnorge ville altså spart utallige mijoner kroner over vårt ganske land dersom denne parkeringen ble endret til gratis. Hallo Brustad? noe du ikke har skjønt her?


Inne i foajeen er det store vinduer og godt lys på dagtid men alikevel står det påslått en mengder med dekorlys i taket som er neddimmet til vakker belysning… Fornuftig utgiftpost? Legg forøvrig merke til alle de IKKE fastmonterte bord og stoler i foajeen… forklaring kommer under her en plass…

Catalyzator kjedet seg litt i heisen på vei opp i tredje etasje…

En av de økonomiske besparinger som er iverksatt på noen av avdelingene på sykehusene i østlandsområdet er fastmontering av stoler og bord slik at ingen møbelløse sosialklienter tar de med seg når de forlater avdelingene.

Godt å se at sykehuset har et Rent Lager ! (hvor de urene lagrene befinner seg kan en jo bare undres på da de ikke er avmerket på dørene…

En koselig, engajert og omsorgsfull svensktalende spesialistlege ved navn Urban viser “Nabo’n” hvaforno de har opperert inn i kroppen hennes og hvordan den fungerer…

Catalyzator var pissatrengt og fant nærmeste toalett ved det lokale legesenter på veien hjemover da “Nabo’n” måtte innom der og trygle fastlegen sin om en oppdatering på bilsertifikatfronten slik at hun igjen kunne overta komandoen bak rattet på sin lille blå fartskarjol 🙂 i den forbindelse begynte jeg å fundere på hvordan dem har tenkt at en stakkars handikappet rullestolsbruker skal rekke bort til dorullen som henger på veggen bakenfor toalettet når dem først har satt seg ned? eller er det slik det spares på dopapirkontoen i norsk helsevesen? …må værra en idé fra Brustad detta… er bare hu som kan finne på sånt (‘o’)

“Nabo’ns” fastlege virket veldig overrasket over at blodtrykket til “Nabo’n” var nede på normalt nivå etter sykehusmodifikasjonene… Han målte faktisk to ganger og sjekka febrilskt på skjærmen angående endrede medisiner og annet som sykehuset hadde gjort, noe han selv kanske burde oppdaget langt tidligere og skjønt sammenhengen av istedenfor å la henne gå sånn i årevis med dette endeliktet som kun med flaks faktisk fikk henne inn via ambulanser og annet styr og pacemakeroperasjonen som reddet livet hennes…

En ny dag og “Nabo’n” er igjen på farta for egen maskin med sitt lille blå fartsvidunder 🙂

og Catalyzator kan atter igjen vende tilbake til sin sovende pensjonisttilværelse uten å behøve å bli utpiska som piratdrosje i utide…