14.Februar…
…….happy valentine….

Etter noen døgns mer eller mindre komatisk søvn og utslitthet på grunn av planlegging og forsøk på kontakter i meglerbransjen og besøk av rullestolrådgiver og ergoterapeut var jeg igjen såpass våken at jeg vurderte å skrive et bittelite vlågginnlegg… Men da snubbla jeg visst i et nyhetsoppslag å ramla liksom i et høl igjen… Jeg er intet overdrevent lykkelig menneske… Jeg undres på når jeg glemte smilet mitt og hvor ? Når jeg leser DETTE føler jeg et sterkt vondt minne, ett av alle arrene fra oppveksten, de opplevelsene som former deg og gjør deg til et selvstendig individ og viser deg livets farger… eller sort/hvitt… og gråten sitter tett opp mot halsgropen uten å få utløp, det gjør så helvetes vondt å lese… som å oppleve episoder igjen og igjen og igjen… blir aldri kvitt det liksom, kanske det var der det hele startet ? kanske det hjelper å fortelle det ennå en gang ? … en av alle disse vonde episodene… ennå en gang…

(Illustrasjonsbilde lånt fra internett)

Jeg var omkring 10 år gammel å gikk på Vang barneskole i Rygge i Østfold. Der var jeg en av ti elever i klassen som hadde skolens rektor som klasseforstander og en av medelevene var rektors sønn. I skolegården fantes blandt annet et ganske populært klatrestativ og oppå der var vi ofte, også denne dagen rett før det ringte inn etter store fri. Jeg og rektors sønn var øverst deroppe og han dyttet meg ned… jeg landet forkjært å fikk en ubeskrivelig smerte i høyre skulder.

Inne i klasserommet ventet helsesøster fordi denne dagen var øremerket vår pirkèprøve og jeg ba gråtende om hjelp… hun tittet på armen å kallte meg sutrete og at dette var bare et lite slag, jeg fikk aller nådisk lov å bytte til å få pirkèprøven på venstre arm… aller nådigst… jeg var tydeligvis bare ei pyse i hennes øyne.

Jeg skal ikke gå i detalj om dagene som gikk derefter og smerter jeg led av men jeg kan referere min mor som kallte meg “hysterisk” og at jeg lot ingen komme i nærheten av meg… Efter en drøy uke tok min far afære og tok kontakt med en venn av seg som var røntgenlege på Moss sykehus og jeg ble da invitert til å sjekke armen i røntgen…

Overraskelsen var nok stor hos min far da røntgenbildene viste gjennomgående brudd rett nedenfor skulderleddet. Det vondeste med hele denne episoden var alikevel det å bli oversett… ikke bli trodd… gjort narr av og utledd… ingen irettesatte skolen eller helsesøster i ettertid… ingen gav meg et undskyld… ingen så at jeg fremdeles hadde smerter… langt langt dypt inni meg… ingen… Hadde det enda kun vært den ene gangen… men nei… det har gjentatt seg gang på gang på gang gjennom livet mitt å jeg vet ikke hvordan stoppe det…