9-10 Februar…
Etter en vond kvelds/natts betekningstid…

Jeg var som vanlig inne hos min middagsinviterende “Nabo” i går og efter en deilig fyldig grønnsaksuppe så ble vi sittende å prate om det nye projektet bolig på hvaler og hvilke muligheter vi har osv. Det er jo vanskelig nok for en husstand å flytte på seg men vi er altså to personer i hvert vårt hus og ingen av oss er særlig i form til slike strabaser så vi må nok planlegge nøye. Vi har nok begge et litt urealistisk romantisk syn på hvordan vi vil trives der ute i havgapet, vi husker det jo slik det var… i 60 årene *sukk* og mye er jo forandret siden vi bodde der men vi begge har tro på at grunnpilaren i samfunnet er uforanderlig 🙂 å vi gleder oss en hel masse selv om vi ikke har noen andre enn hverandre og glede oss sammen med.

I og med at vi hadde så mye å prate om så ble jeg sittende lenger enn vanlig og det var allerede kvelden før jeg fikk tenkt tanken: på tide å rusle hjemover…. Men så langt kom jeg ikke fordi da kom sønnesønnen til “Nabo’n” innom med post og litt småtteri han hadde handlet for henne i butikken (hun hadde bedt både sin sønn og han om hjelp da ingen av oss hadde vært i form til å kjøre å hente post på over en uke). Kvitteringen for matvarene lød på drøyt 60kr og han fikk en 100-lapp som oppgjør men han viste ingen overvettes glede over det akurat… (jeg tror jeg hørte et motvillig takk, men det kan ha vært et fatamorgansk pust) Efter litt nullprat og stillhet spurte hun om han kunne hjelpe henne å ta inn litt ved og det gjorde han, flinke gutten :D) to vedpinner (‘o’) …huh…

På den annen side så virket han mer pratsom nå etter litt frisk luft å han freste ut noen uttalelser med å kalle meg for snylter på samfunnet som aldri hadde gjort annet enn å sitte på rævva hele livet, aldri jobbet og at jeg var schitzofren samt at det var jo noe galt med meg siden jeg hadde slutta skolen før fullført grunnskole… Å det var helt tydelig at han mente det ikke feilte min kropp noesomhelst men at jeg var udugelig og lat…

Hva skal en si når en slik påstand blir slengt mot en ? Jeg undres på hva slags lege han skal bli efter endt utdannelse ? (Han går første året i legeutdannelsen nå) når han allerede nå påstår seg å inneha høyere kompetanse enn fagkyndige på området og samtidig dømmer et menneske han knapt kjenner ansiktsutseende på (han hilser ikke når vi møtes i trafikken, ikke hans mor heller… eller far for densaks skyld) og omtaler situasjoner som isåfall må ha skjedd femten år før han selv ble født… Dessuten ville en slik uttalelse mot et virkelig psykiskt syk menneske vært hårreisende umoralskt og uforsvarlig og kunne forårsake dets selvmord… (Scitzofreni er forøvrig en alvorlig lidelse med stor uførhetsgrad og selvmordsfare) Han håpet kanske på det ? men det han ikke vet er at både han og hans far forlengst har utspillt sin rolle som potensielle arvinger. Alt mitt går til noen helt andre 🙂 Jeg har blitt økonomisk lurt av alt for mange mennesker, selv av såkallte nære venner, jeg har blitt misshandlet fysisk og psykisk i “kjæresteforhold” og jeg har blitt utnyttet og voldtatt og skamslått og dengt inn på sykehus. Men ingen… ingen har noengang klart å gjøre meg så mye vondt som alt det vonde torturen og psykiske terroren som jeg har blitt utsatt for fra han som kalles min bror… å nå går hans barn i hans fotspor… det går i arv fra Advokat-far til Legestuderende-sønn…

Min “Nabo” er nå overbevist om at det er riktig å flytte herfra… Hun har ingenting lenger å bo her i området for og hun vil gjerne flytte fortest mulig. Er det rart ? Jeg er iallfall 100% enig og vi klipper “navlestrengen” så fort vi kan. Håper lykken står oss bi og vi får den muligheten vi begge nå lengter efter… Det er ingenting som holder oss her lenger…

Idag er det MorsDag og jeg skal smile sammen med min “Nabo” 🙂