Her bor Catalyzator…

eller: Catalyzator vurderer å flytte og i den sammenhengen annonsere et overpriset småbruk i rygge tilsalgs ? …

En idyllisk plass midt i skogen uten naboer og andre forstyrrende elementer, to boliger adskilt og plassert på hver sin tomt side om side hvor arealet som totalt er på ca 20 mål dyrkbar jord med stall til fire hester i midten omkranses av endeløse skoger omkring.

Frem til ca 1967 ble det dyrket korn på samtlige kvadratmeter og noe grønnsaker. Fra ca 1970 ble halve eiendommen brukt til juletreproduksjon og resten av arealet som beite for hest og idag er mer eller mindre alt areal inngjerdet til beiter med litt have rundt boligene.


Familieidyllen har til tider vært ubeskrivelig skjønn her i skogen…

De to eiendommene sett fra syd gir et litt annet bilde samtidig som veien som fører mot samfunnet viser seg i nordgående retning og består av en relativt god…. huh… privat gårdsvei på ca en kilometer.

Det er ca tre minutter å kjøre til Evje Golfbane, ca ti minutter til sommerparadiset Larkollen og ca fire minutter til Rygge Jernbanestasjon på Halmstad. Videre er det ca sju minutter til E6 og Rygge Sivile Flyplass. Det er heller ikke mer en de samme sju minuttene å kjøre til City Syd og Varnaveien handelsområde samt ca ti minutter til Moss Sentrum og der finner du Bastøfergen Moss/Horten.

Alikevel bor jeg midt i skogen langt uti huttiheita i RYGGE ….
Begge boligene har egne kloakkanlegg med slamaskillere og infiltrasjonsannlegg til det nyeste annlegget. Felles vannforsyning.

EiendomsTakst finner du HER

Stallen er på ca 80 kvadratmeter med fire store bokser, eget utstyrsrom/for-rom og høytrev/loft.
Garasjen består av ca 90 kvadratmeter garasje og ca 70 kvadratmeter boligdel med en takoverbygget veranda på ca 25 kvadratmeter og hele bygget er i bakkeplan/ en flate.
Den store boligen til venstre i bildet har en grunnflate på ca 130 kvadratmeter med ca 70 kvadrat kjeller og 70 kvadrat andre etasje.
På eiendommen finnes også et gammelt (falleferdig) hønse/grisehus på ca 20 kvadratmeter bygget i knubb og et mindre vedskjul.

###################################

Catalyzator er født og oppvokst med salt hav på alle kanter og frisk bris så langt øye kunne se….

På nordsiden av holmen hvor Catalyzator ble født kunne man skimte samfunnet som var en snau times behagelig rotur unna om man var født med årer som forlengelse på armene isteden for ski under beina som dissa nordboerne påstår dem er….

Der inne…. i det velkjente samfunnet…. er det nå en eksplosiv boligutbygging oppi åsen og jeg vurderer å by på et par av dem…. en til meg og en til “Nabo’n” …

Jeg har forsøkt i flere år å finne en landbrukseiendom der ute i havgapet men det har vært forgjeves leting og venting i det uendelige… Kanske på tide å “kaste inn håndkle” å rett å slett seile hjem selv om en ikke finner den “perfekte” eiendommen der ute til å ankre opp ved…

Catalyzator entrer nå en langvarig grublende tenkemodusperiode…