En ting er de “vante” deffektene smiley og dertil tilhørende smertene i kroppen… de har en jo en viss trening i å leve med og har utviklet diverse kompenserende bevegelsesmønstre og tolmodighet med å måtte vente samt å ikke kunne ditt eller datt, eller mangel på sådann med horisontalt befinnende og irritasjonseksem, har satt sitt preg på ens liv nesten med umerkelig inntreden gjennom et par tre årtier… MEN… så kommer disse ekstra pådratte akutte tingestene som gjør en ytterligere satt på rævva i tide og utide, hva gjør en liksom da ? når en fra før av er såpass deaktivert at en faktisk har problemer med å få i seg et daglig måltid med nødvendig ernæring og tilstrekkelig væske? Det er nemlig ikka bare å ringe etter hjelp eller be en nabo om bistand når en trossalt bor en smule avsides uten slike bekvemmeligheter som det sosiale samfunn kan by på som foreksempel fremkommelige veier, hjelpsomme naboer, unge friske familiemedlemmer og andre hjelpende aktører i ens liv. Catalyzator har ingen av delene… å det betyr: Overlevelsesteknikker og overlevelsesrasjoner må være på plass og på sett å vis godt organisert på forhånd i tillfelle… å det er jo ikke akkurat slikt Catalyzator prioriterer å bruke sin lille mengde energi på når hun først er sånn nogenlunde “oppegående”, næ… dårlig planlegging vil kanske noen kalle det, manglende katastrofetenkning vil Catalyzator kalle det, og tilåmed evig optimisme er kanske en god forklaring når en ikke planlegger for slikt. Vel… dagene går å Catalyzator består… ennå en stund til iallfall… smiley

Sånn kort fortalt så har den “kjinken” i nakken som jeg nevnte 12.Januar, og i ryggen forplanta seg videre ut til prikking og nummenhet i armene og fingertuppene samt øket problem med pusten/press over brystkassen, noe som antageligvis såvidt jeg kjenner til er en naturlig forklaring på den prolapsen jeg har i nakken og dens plagsomme aktiviteter mot nærvesystemet i ryggraden eller noe slikt, men uten legetilsyn eller faglig hjelp så er nok en slik selvdiagnostisering like usikkert som å steke egg på varm steinflate en sommerdag i sibir… uhu… smiley