Norsk helsevesen er godt skjult…
og det må leses både mellom, over og under linjene for å finne dem… smiley

I går tok nabo’n sin første kjøretur etter sykehushoppholdet 🙂
Jeg satt her ved PC’n som vanlig og plutselig oppdaget jeg, gjennom mitt lille 50cm brede vindu, som jeg hadde lettet på gardinen i for øyeblikket, at “Nabo’n” var ute å kjørte i sin lille blå i solskinnet 🙂 Hun har jo ikke sittet bak rattet etter det akutte sykehusoppholdet i November men idag var hun visst i farta igjen og den lille blå skvatt bortover veien som ei kanonkule 🙂

Hun hadde vært på apoteket og fått ny blodsukkermåler som jeg hjalp henne å kallibrere og pugging av brukerveiledningen, den er jo ikke slik som hennes forrige måler så en må jo lære alt på nytt hver gang slike ting skiftes ut å jeg hjalp til så godt jeg kunne.

“Nabo’n” sliter også med lavt B12, men til motsetning til de leger jeg har kontakt med så får hun faktisk behandling her i norge på resept for dette av sin lege. Tidligere fikk hun B12 injeksjoner på blå resept men nå har legen hennes innsett at tablettbehandling er minst like bra, om ikke bedre, og hun har gått over til kombinasjonspreparatet TrioBe (B12/folsyre tabletter) men hun må betale dette selv da slik tablettbehandling ikke gis på blå resept. Jeg derimot… får ingenting av min lege og har mått kjøpe tilsvarende preparater i sverige, hvor det selges reseptfritt, i mangfoldige år, blodprøver i både 1997 og 2002 viste stort B12 mangel og da legene ikke har bidratt til å gjøre noe med dette har jeg valgt å ta affære med dette selv via min egen lille smugglerrute fra nabolandet. Men… nå har jeg vært uten B12 i noen måneder igjen på grunn av min deffekte kropp og derfor store problemer med å klare å få kjørt til apoteket på svenskegrensen for å handle inn dette. I går tok derfor “Nabo’n” ut en boks ekstra på sin resept, som hun hadde fornyet hos legen sin, slik at jeg fikk en slik boks med B12 også 🙂 snille “Nabo’n” 🙂 Spørs hva apoteket sier når hun plutselig dobbler forbruket sitt av disse tablettene… heia helsenorge hipp hurra *sukk*…

Kvelden seeeeeg sakte innover garasjeskogen og månens lille halve kvarting lyste langt der oppe på himlen og fikk skogen til å virke ekstra svart nå som alt det hvite er bortevekk…

(mens jeg skriver dette derimot har temperaturen ute sunket fra pluss 5,5 grader til bare 0,8 pluss og det ramler ned en blanding av regn og snø, snørr ?, og det ser ut til at naturen gjør et nytt forsøk på å legge et vakkert lag av hvitt vinterteppe over det mørke hvilende landskapet)

Sånn ellers kan det meddeles at jeg har fått kjink i nakken og skuldrene igjen og derfor disse forsinkelsene fra mitt tastatur og ut i cybernettet… knapt nok så jeg greier å krøkke meg opp i stolen og taste litt… å holde kaffekoppen er så og si umulig og det er jaggu ingen fornøyelse å drikke varm kaffe med sugerør… dessuten er det nesten komplett umulig å få gått på do… Vel… dagene går å hjelp jeg neppe får så jeg får vel bare sitta her jeg står… *sukk*